{{warning.boldText}} {{warning.text}} Les mer

Betaling og faktura

Som kunde får du faktura fra HRA to ganger i året. Den første fakturaen skal betales innen 20. april, den andre har betalingsfrist 20. oktober.

Dette dekker gebyret

Inntektene fra renovasjonsgebyr dekker alle utgifter knyttet til det det koster å behandle avfallet fra de private husholdninger og hytter i kommunen.

Gebyret dekker hva det koster å hente avfallet hjemme, et standardsett avfallsbeholdere på 140 liter, utstyr som poser, sekker og stativer, drift av gjenvinningsstasjoner, personell på administrasjon og avfallsanlegg, forsvarlig viderebehandling av avfallet med mer.

Lovpålagt ordning

Renovasjon for private husholdninger er en lovpålagt ordning. Et viktig prinsipp i norsk avfallspolitikk, er at forurenseren betaler. Det vil si at den husstanden som produserer avfallet, betaler for kostnadene knyttet til avfallsbehandlingen. Dette kalles selvkost.

Se prislisten vår for andre tjenester som ikke dekkes av gebyret.Avtalegiro og e-faktura

Opprett avtalegiro og e-faktura

Vi oppfordrer alle kundene våre til å bruke avtalegiro eller e-faktura når de betaler regninger fra oss.

Avtalegiro

Avtalegiro er tilpasset deg som ønsker automatisk betaling av regningene dine. Med denne løsningen sørger banken for at de faste regningene betales direkte fra konto på forfallsdatoen.

Avtalegiro gir flere fordeler:

  • Du blir varslet minst sju dager før forfall – da har du full kontroll med regningene dine.
  • Betalingssummen vil bli automatisk trukket fra kontoen din på forfallsdatoen. Da slipper du å betale giroen i banken/nettbanken
  • Du får kvittering med forklarende tekst på kontoutskriften – da får du god oversikt.

På AvtaleGiros nettsider kan du lese mer om hvordan du kommer i gang og ofte stilte spørsmål om dette.

E-faktura

Med e-faktura kommer regningen ferdig utfylt til nettbanken din. Det eneste du trenger å gjøre, er å bekrefte betalingen din.

På tidligere tilsendte papirfakturaer fra HRA finner du referansenummeret for e-faktura i det grønne feltet under fakturabeløpet.

Vi tar ikke fakturagebyr på e-faktura.

Se tidligere fakturaer på Min side

På Min side kan du se oversikt over tidligere fakturaer du har fått fra HRA. 

Dette gjelder den som er registrert som kunde i husstanden – kun én person. 

Dersom du ønsker å overføre kundeforholdet på evt. samboer eller ektefelle som også bor i husstanden, kan du kontakte HRA på firmapost@hra.no