{{warning.boldText}} {{warning.text}} Les mer
Jente på fire og gutt på åtte år skriver navn på melkekartongen.

Kartonglotteriet

Kildesortér drikkekartongen din og vinn opptil 100 000 kroner! Slik deltar du.

Vil du delta i Returkartonglotteriet og være med i trekningen av 100 000 kroner? Nå trenger du ikke lenger lage kubbe for å være med i treningen av hovedgevinsten! Hver kartong er et lodd. 

Du kan vinne hovedpremien med både kubbe og enkeltkartong. Hvis du skriver på navn og telefonummer.

På landsbasis deles det årlig ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner. Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner og 4 premier på 100 000 kroner.

Slik deltar du

  • Skyll drikkekartongen.
  • Brett og stapp (hvis du vil!)
  • Skriv navn på den personen eller foreningen/organisasjonen du vil skal vinne. Husk også telefonnummer!
  • Putt kartongene løst i grå beholder for papp og papir. Ikke bruk pose.

 

Hver kartong teller

I 25 år har nordmenn skylt, brettet og stappet drikkekartonger for å delta i Returkartonglotteriet. Nytt fra januar 2022 er at også enkeltkartonger kan gi toppgenvinst. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne.

Drikkekartonger kan være mye mer enn en melkekartong. Du kan delta med alle typer melkekartonger, kartonger for drikkeyoghurt, kefir, juice, vin, saus og pudding, i tillegg til kartonger for flytende vaske- og skyllemidler.

Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.

Hvorfor skal du delta?

Om ikke du vinner, så vinner miljøet på at du deltar. Kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir. Den har faktisk seks-sju liv foran seg som nye produkter. Det sparer skog, vann og energi.

  • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker.
  • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier
  • Papiret brukes i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, cornflakes, skoesker og lignende.

I tillegg vinner økonomien. Når en drikkekartong blir gjenvunnet, senker dette avgiften som er lagt på drikkevareemballasje, eller holder den stabil. I praksis vil det si at prisen forblir stabil eller lavere for deg som forbruker.