{{warning.boldText}} {{warning.text}} Les mer

Vi er fortsatt forsinka

Vi jobber på spreng, både ute i renovasjonsbilene, og inne med å ta imot henvendelser fra dere. Likevel er vi fortsatt forsinka på rutene. Det beklager vi sterkt, og har forståelse for frustrasjonen mange av dere kjenner på nå.

Den typen forsinkelser vi har nå, er heldigvis ikke vanlig for oss. Det som startet med mye heftig vær og vanskelige kjøreforhold både før og etter jul, ble avløst av mye sykdom. I sum har det ført til at vi ikke har ikke klart å kjøre inn forsinkelsene.

Våre ansatte jobber det de kan, men arbeidsmiljøloven gjelder også for oss. Vi har dessverre heller ikke en reserve av folk og biler å ta av.

Vi jobber med å rekruttere nye renovatører gjennom hele året: Søk stilling som renovatør.

Selv om vi synes renovatørene gjør en av de aller viktigste jobbene i landet, sliter vi og resten av avfallsbransjen med å få inn nok folk som ønsker å jobbe som renovatør (med førerkort for klasse C/YSK) og hjelpemannskap. En av de tingene vi gjør for å rekruttere og beholde folk, er å tilby våre ansatte anstendige arbeidsvilkår.

Dette kan du gjøre

Om vi ikke har fått hentet avfallet hos deg på oppsatt dag, får vi normalt hentet det i løpet av en dag eller to. Vent et par dager etter oppsatt hentedag før du tar kontakt med oss.

Vi har forsinkelser på henting av alle typer avfall. Glass og metall har blitt prioritert ned, for å prioritere mat- og restavfall. Vi er i gang med å hente inn etterslepet på glass- og metallemballasje nå. Takk for at du sørger for at dunken står klar når vi kommer.

Hjelp oss fram

Denne vinteren har vi ofte gjentatt hvor viktig det er at du som kunde måker vei til dunken, og strør når det er behov for det. Både i media, på Facebook, i direkte kontakt med dere og på våre nettsider.

Noen tror det er nytt, men sånn har det vært i mange år. Vi har kanskje ikke vært gode nok til å fortelle dere det. Renovasjonsforskriften  fra 2006 beskriver både plikter og rettigheter du har som kunde, og du kan lese mer om det i renovasjonsforskriften.

Ekstraordinære forsinkelser som følge av sykdom, vær og føreforhold gir ikke mulighet til reduksjon i renovasjonsgebyret. HRA driftes etter selvkostprinsippet, som vil si at vi ikke kan ta mer betalt enn hva det koster å drive tjenesten.

Nærmere enn på lenge

Vi beklager til deg som må vente. Vi beklager også at det til tider har vært ventetid på telefon, e-post og Min side. Vi jobber på spreng for å ta unna alt. Det er vanskelig å si når vi vil være tilbake i rute. Vi er nærmere enn på lenge.