{{warning.boldText}} {{warning.text}} Les mer
Renovatør møter innbygger og tømmer avfallsbeholder.

Du får ny hentedag

Fra påske vil du få henting på ny ukedag. Det vil du få hver gang det har vært helligdag. Sjekk nye hentedager her på hra.no, hvor du også kan skrive ut hentekalender. Eller last ned vår mobilapp for å holde deg oppdatert.

Få full oversikt i hentekalenderen

Ny hentedag ser du i hentekalenderen ved å skrive inn adressen din. Den kan du også skrive ut og henge opp for å se hentedag et halvt år fremover. Skriv inn adressen din i feltet øverst på hra.no

Gå til hentekalender

Last ned mobilapp

Du kan også laste ned vår mobilapp HRA, hvor hentedagene også ligger inne. Her kan du få varsel før hentedag. Varslingen er noe ustabil på enkelte telefontyper, og vi jobber for å gjøre varslingen mer stabil.

Last ned mobilapp for Android

Last ned mobilapp for iPhone


Derfor endres ordningen

Årsaken til at vi nå gjør endringer i en gammel ordning, er at arbeidsmengden for renovatørene blir for stor rundt helligdagene.

Fram til nå har renovatørene kjørt flere ruter i forkant eller etterkant av de røde dagene. Mange av helligdagene er på tider av året med krevende kjøreforhold, noe som ofte fører til forsinkelser.

Vi ønsker å rekruttere og beholde dyktige renovatører og å tilby tilfredsstillende arbeidsforhold for dem som gjør en utrolig viktig jobb i samfunnet. Derfor legger vi om ruter og rutiner.

Du kan få en ekstra sekk til restavfall

Det er ikke mange dager ekstra å vente på at beholderne blir tømt, og de aller fleste vil nok oppleve at dette går veldig greit.

For deg som har fast dag godt innarbeidet, håper vi på forståelse for at vi nå endrer praksisen.

Du kan få en ekstra sekk til restavfall gratis. Denne er kun til bruk i forbindelse med at vi har litt lenger tømmeintervall etter jul og påske. Du kan derfor bare bruke den på første tømming etter jul og påske. Knyt den godt igjen og la den stå ved siden av restavfallsbeholderen. Sekken får du gratis på gjenvinningsstasjonene. Leverer du sekken på gjenvinningsstasjonen, må du betale vanlig pris for restavfall.  

Større gjenstander og farlig avfall skal til gjenvinningsstasjonen.

Har du for lite plass i papirbeholderen, kan du endre til en større uten ekstra kostnad. Logg inn på Min side for å bestille. 

Samme hentedag fra juni til desember

Fra uka etter påske og etter helligdager i mai og juni vil du oppleve forskyvninger i hentedag i etterkant. Dette gjelder også deg som ikke skulle hatt hentedag på en av helligdagene, fordi alle får forskjøvet hentedagen sin.

Etter pinse vil du få samme hentedag frem til desember. Da blir det ikke flere endringer før helligdagene i jula.

Tusen takk til deg som triller fram beholderne til tømmedag, og sørger for at det er måkt og strødd på vei til, og rundt beholderne. Da bidrar du til en trygg og sikker arbeidshverdag for renovatørene våre.